opslaan, verhuizen of plaatsen

Uw kluis verhuizen of plaatsen? Rollema is marktleider in installatie en logistiek van brandkasten en kluizen. Al sinds 1970 zijn wij bij Rollema actief in het vervoer van kluizen en hebben ons ontwikkeld tot marktleider. Als installatiespecialist is geen kluis onbekend en geen opdracht te uitdagend. Voor homesafes van 50 kg gecertificeerd verankerd tot prefabkluizen van 40 ton.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW), de brancheorganisatie voor de supply chain van kluizen en brandkasten.

Het optimaal verhuizen van kluizen

Het verhuizen van een kluis of een brandkast is vaak een gespecialiseerde taak en als marktleider is dit één van de onze kernactiviteiten. We doen het graag én goed. Rollema is als installateur de juiste keuze om de verhuizing van uw kluis uit te voeren.

Ons eigen Benelux netwerk maakt het mogelijk om de verhuizing van uw kluis tegen een aantrekkelijk tarief uit te voeren. Voor België en Luxemburg verlenen wij onze service onder de naam Patrans.  

Kluis verankeren

Verankeren van een kluis

Een EN 1143 of EN 14450 gecertificeerde kluis moet vaak voor verzekering worden verankerd. Dat kan op traditionele wijze zoals wij dat al jaren doen, maar we kunnen vanaf 2022 ook een certificaat uitvaardigen als bewijs van een deugdelijke verankering door een z.g. Erkende Verankeraar, een gediplomeerde monteur.

Rollema biedt vanaf 2022 ook gecertificeerde verankeringen aan. Waarom u dit nodig heeft leest u hier. Dit houdt ondermeer in dat de belastbaarheid van de ankers wordt getest en gemeten op de locatie van de kluis. Deze test en meting wordt geregistreerd op het testrapport. Onze Field Engineers zijn opgeleid tot Erkend Verankeraar en kunnen voor u bepalen of de verankering voldoet aan de normen zoals die zijn opgesteld door de VGW, de Vereniging Geld en Waardenberging. Deze opleiding is ontwikkeld door de Vereniging Geld en Waardeberging (VGW) i.s.m. met SOBA om een deugdelijke verankering te borgen voor verzekeraars. Het trainingscentrum van Rollema faciliteert de praktijktrainingsdagen binnen deze cursus. Deze cursus staat open voor monteurs binnen de hele supply chain van kluizen en beveiliging.

Afvoeren en recyclen van kluizen

Wanneer een kluis beschadigd is door inbraak of overbodig is geworden, kan het verwijderen een uitdaging betekenen. Met name het gewicht van een kluis vraagt de nodige kunde en materialen om de kluis op een juiste manier te verwijderen. Verder is het belangrijk dat de recycling van een kluis op een (milieu)verantwoordelijke manier plaatsvindt. Zo voorkomt u nodeloze kosten als gevolg van een poortalarm bij een verwerker.

In samenwerking met Applus RTD en de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) hebben we het eerste officiële afvalstroomproces voor kluizen vormgegeven. Zo hebben diverse kluizen al een “Rollema-nummer” en meten we de gammastraling van kluizen om het juiste recyclingsproces te kiezen.

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag over het verhuizen, verankeren of afvoeren van een kluis? Wij zorgen voor een discrete aflevering, nette plaatsing zonder schade en een goede verankering. Neem contact met ons en wij maken een plan van aanpak geschikt voor uw situatie.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.