Persbericht

Rollema tekent huurovereenkomst met Delta Development en VolkerWessels Logistics Development

Image

NIEUWEGEIN, 15 MAART 2024 – ABC Harnaschpolder, een ontwikkelcombinatie van Delta Development en VolkerWessels Logistics Development, heeft met Rollema Installation Services, onderdeel van Logicall, een huurovereenkomst getekend voor haar nieuwbouwontwikkeling gelegen op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn.  

Image
Nieuwe pand Rollema op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn.

ABC Harnaschpolder is een hoogwaardige ontwikkeling van circa 15.000 m² logistieke bedrijfs-, en kantoorruimte op één van de laatste beschikbare kavels op het bedrijventerrein Harnaschpolder, ideaal gelegen langs de A4 tussen Den Haag en Rotterdam.

Huurder Rollema heeft met ABC Harnaschpolder dé locatie gevonden voor de consolidatie van meerdere locaties in de omgeving van Delft en is specialist in het leveren, installeren en onderhouden van onder andere geldautomaten, koffiemachines, fitnessapparatuur, emballagesystemen, frisdrankautomaten en zelfscan betaalsystemen in supermarkten. Rollema maakt sinds 2022 deel uit van Logicall waarmee zij haar leidende positie op het gebied van Installation Services in de Benelux verder heeft versterkt. Vanuit deze locatie kan Rollema haar marktpositie verder versterken en is hiermee in staat om vanuit deze locatie in de toekomst met elektrische voertuigen leveringen en installaties uit te voeren. Hierbij is het uitgangspunt om het dak te benutten voor het opwekken van elektriciteit voor het laden van de bussen en trucks.

Fred Weijgertse, Goepsdirecteur divisie Technische Logistiek van Logicall: “Deze locatie stelt ons in staat om de sterk groeiende vraag naar installatie activiteiten in een state-of-the-art gebouw te faciliteren voor onze klanten. Zowel qua handling & storage kunnen we hierbij verder professionaliseren en uitbreiden en tevens kunnen we vanuit deze moderne werkomgeving ook ons personeel beter faciliteren. Kortom vanuit deze locatie zijn we in staat om te bouwen aan een succesvolle uitbreiding van onze dienstverlening waarbij duurzaamheid een belangrijke pijler is.”

ABC Harnaschpolder
Het project kenmerkt zich door een combinatie van hoogwaardige bedrijfs- en kantoorruimte, en is vanwege haar ligging uitstekend geschikt voor lokale en nationale logistieke dienstverlening. Het gebouw is ontworpen door OPL Architecten. Zij zijn erin geslaagd om het project ruimtelijk goed in te passen in de omgeving en hoge kwaliteit te realiseren. Het resultaat is een ontwerp met een dynamische gevel waarin verschillende hoogtes, materialen en kleuren gebruikt worden, waarmee nadrukkelijk rekening gehouden is met de omgeving. Ook is er veel aandacht besteed aan een groene invulling van de buitenruimte om de biodiversiteit te bevorderen. Het project zal een BREEAM Very Good certificering krijgen.

Industrial Real Estate Partners en Sight advocaten hebben Delta Development en VolkerWessels Logistics Development geadviseerd.

Over Rollema
Rollema is een begrip in de Installatiewereld in de Benelux. Het bedrijf kenmerkt zich door het oplossend vermogen van technische uitdagingen voor een diverse klantenkring. Hierbij staan klanttevredenheid, efficiency en innovativiteit voorop. Met vestigingen in Delft, Venlo, en Mechelen waar ook opslag en (technische) value added services plaatsvinden en steunpunten op diverse plaatsen in het land, is een efficiënt netwerk gebouwd waarbij klanten volledig ontzorgd worden in een sterk geautomatiseerde omgeving.

Over Delta Development
Delta Development is een onafhankelijke vastgoedontwikkelaar die uitsluitend ontwikkelt op basis van de circulaire Cradle to Cradle® filosofie. Delta is gevestigd in Hoofddorp en Düsseldorf en richt zich momenteel op logistiek vastgoed in Nederland en Duitsland. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd in Park 20|20, het door Delta ontwikkelde circulaire kantorenpark. Op basis van gegevens verkregen via Whole Life Carbon assessments zet Delta zich in om al haar projecten Whole Life Carbon positief op te leveren. Op die manier werkt Delta eraan om in 2030 volledig Paris proof te zijn. De gebruikte criteria zijn daarom in overeenstemming met de definitie van Whole Life Carbon van de World Green Building Council (WGBC). Voor meer informatie bezoek onze website www.deltadevelopment.eu

Over VolkerWessels Logistics Development
VolkerWessels Logistics Development, een onderneming van VolkerWessels, ontwikkelt logistiek en bedrijfsmatig vastgoed vanuit de behoefte van de gebruiker. Door samen te werken met strategische partners en gebruikers van logistiek vastgoed realiseren wij innovatieve projecten voor onze klanten. Ons uitgangspunt is een gedegen voorbereiding met een efficiënt en duurzaam ontwerp waarbij altijd de gebruiker en zijn operatie centraal staat. Voor meer informatie bezoek onze website www.vwld.nl

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.