Logistiek voor
datacenters

Logistiek voor datacenters tot in de puntjes verzorgd!

Het verplaatsen of het inrichten van een datacenter is gespecialiseerd werk. De gevoelige, zware apparatuur plaatsen of verhuizen is een klus waarbij zorgvuldigheid geboden is. Bij Rollema hebben we jarenlange ervaring in logistiek voor datacenters en weten wij uw apparatuur en data veilig te verplaatsen.

Image
CRAC UNIT VERTIV PLAATSEN
Image
UNIT HIJSEN MET STAPELAARS EN HEA PROFIEL
Image
AFPLAATSEN OP VENTILATORFRAME
Logistiek voor datacenters

Datacenter ervaring

Bij het inrichten van een datacenter kunt u bij Rollema terecht voor:

- Datacenter-koelingen
- UPS systemen
- Stroomverdeel-panelen
- Data storage systemen
- Server cabinets
- Telecommunicatiekasten
- Koppelen en stellen van cubes en opbouw van koude straten.

Volledige ontzorging

bij logistieke service voor uw datacenter

Bij de logistiek en het inrichten van datacenters is het belangrijk dat we het project blijven monitoren voor wat betreft de voortgang. Het is van belang dat het team zichzelf coördineert, deadlines respecteert en dat er indien nodig overleg plaatsvindt met de projectuitvoerder. Tevens moet de projectleider van de opdrachtgever worden gerapporteerd. In sommige gevallen worden delen van het werk in onze werkplaats voorbereid. 19” racks worden bijvoorbeeld in onze werkplaats al voorzien van de gewenste infrastructuur en apparatuur, zo worden deze reeds geïnstalleerd in het datacenter geplaatst.

Datacenter transportmaterieel

Wij beschikken over een breed scala aan gereedschap en materieel. Het vervoer kan uitgevoerd worden met een voertuig met laadklep, kraan en verschillende soorten carrosserie, open en gesloten. Tevens beschikken wij over transportmateriaal en hulpmiddelen om apparatuur zeer precies te plaatsen, op frames af te stellen en frames te verankeren. Allerlei hulpmiddelen zijn in onze plaatsingstrucks beschikbaar. Denk aan een treklier, kettingtakel, trappenloper, elektrische pompwagen, steekwagen, hydraulische hefmiddelen, beschermplaten en verpakkingsmateriaal ter bescherming.

Voor een aantal branches hebben wij zelf speciale transportmiddelen ontwikkeld. Bijvoorbeeld een hydraulische bok, om kasten tot 4 ton veilig op 1 meter hoogte te brengen. Laat ons weten wat uw uitdaging is, dan vinden we vast een oplossing.

Technische gecertificeerde collega's

Trots op onze technische collega's

De mensen bij Rollema zijn gewend met verschillende machines te werken en beschikken een afgeronde technische opleiding aangevuld met VCA, VOP NEN 3140 en Code 95, de vakbekwaamheid voor de transportsector. Veel collega’s zijn voorzien van een hijsbewijs of certificaat voor een verreiker. We zijn trots op onze mensen!

Kosteneffectief en snelle logistiek

Voor opdrachten binnen de Benelux beschikt Rollema Patrans over een eigen netwerk voor technische logistiek. Binnen het netwerk zijn wij in staat om transport zeer kosteneffectief uit te voeren, door verschillende opdrachten te combineren.

Een voorbeeld: u wilt een verhuizing van een apparaat uit uw datacenter in Groningen naar Venlo. Dan halen we het apparaat op in Groningen op dag één met een last-mile-service voertuig en brengen deze naar de dichtstbijzijnde hub, Assen. Met een pendeltruck wordt het apparaat naar het centrale warehouse gebracht, overgeslagen en die nacht naar de hub Zuid-Nederland gebracht. Vanuit deze hub wordt een last-mile-service voertuig ingezet voor de herplaatsing van het apparaat in Venlo.

Heeft u liever een dedicated transport waarbij het apparaat dezelfde dag wordt verhuisd? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Volledige ontzorging van uw apparatuur

De focus bij Rollema ligt op logistiek, installatie en onderhoud van diverse apparaten. Groot, zwaar, kwetsbaar en lastig bereikbare plaatsen, wij worden staan klaar voor iedere uitdaging.

Voor datacenters verzorgen wij bij Rollema:

  • Warehousing van uw apparatuur (inslag en registratie, opslag en uitslag)
  • Technische werkplaatsservice (modificaties, samenbouwen, software laden, configureren, refurb, junking en customer-finish of préinstallatie),
  • Last-mile service (transport, plaatsing en installatie)

 

Bekijk onze cases en neem contact op!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons en of daag ons uit. Bekijk ook onze werkwijze en specialistische aanpak.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.