FAQ
Waarom identificeer je een kluis of brandkast

Vele aspecten spelen een belangrijke rol bij het identificeren van een brandkast of een kluis. Welk model heb ik en waarvoor is dit product eventueel (nog) geschikt? Waarvoor willen we dat weten?

1. Dit is van belang in verband met de verplaatsing van een kluis of een brandkast. Bij het verhuizen van een brandkast of een kluis speelt het gewicht en de maatvoering een belangrijke rol voor de prijs. Het verhuizen van een kluis of een brandkast is vaak een gespecialiseerde taak. Er komen aspecten aan de orde zoals dekking en verankering. Aan welke voorwaarden moet de verankering voldoen? Het verhuizen van kluizen en brandkasten is één van de kernactiviteiten van Rollema.

2. Identificatie van het model kluis of brandkast is vaak ook van belang voor het afvoeren van de kast i.v.m. de milieuwetgeving. We mogen en kunnen niet alle producten aanbieden aan de schroothandel. Vaak bevatten de producten gammastraling, dus zijn ze radioactief. Zodra u door de detectiepoort rijdt bij de schroothandel of verwerker, gaat het poortalarm af en moet de verwerker een melding doen aan de ANVS, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. De ANVS is een zelfstandig orgaan onder de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. De stralingsbron wordt gedetecteerd en geïsoleerd. De bron wordt in quarantaine gehouden en het voertuig gaat eventueel aan de ketting.

Rollema beschikt over het eerste officiële en veilige afvoerkanaal van kluizen. Rollema heeft kluizen genormeerd in samenwerking met de ANVS en Applus RTD.

https://rollema.nl/nl/wie-we-zijn/rollema-in-beeld

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.