FAQ
Uw kluis gecertificeerd verankeren? 5 redenen waarom!

Waarom u uw kluis moet laten verankeren? Vooral om veiligheid. Uw kluis is namelijk alleen veilig als hij zelf niet gemakkelijk gestolen kan worden. Dat maakt installeren een belangrijk vak. Is het dan belangrijk om een gecertificeerde installateur te vragen? Wij denken van wel. Daarom leiden we al onze monteurs vanaf februari 2022 op om uw kluis gecertificeerd te installeren.

Dit nieuwe certificaat, dat vanaf medio 2022 beschikbaar is, laat zien dat de monteur opgeleid is om de beste installatie voor u uit te voeren. Eén die de veiligheid van de installatie garandeert. Monteurs die deze nieuwe opleiding gevolgd hebben, worden persoonlijk gecertificeerd en kunnen uw installatie tot in de puntjes testen en uitwerken.

Kiezen voor gecertificeerd verankeren? Jazeker!

1. Uw verzekering vraagt erom. Een NEN-EN 1143-1 gecertificeerde kluis moet vaak voor verzekering worden verankerd. Dat kan op traditionele wijze zoals wij dat al jaren doen, maar we kunnen vanaf het voorjaar 2022 ook een certificaat uitvaardigen als bewijs van een deugdelijke verankering door een z.g. Erkende Verankeraar, een gediplomeerde monteur. Sommige verzekeringen vragen hier tegenwoordig al om.
  2. Uw kluis is hiermee beter beveiligd en daardoor is uw verzekeringspremie lager. Alleen een kluis installeren is niet genoeg. Als uw kluis onvoldoende beveiligd wordt door verkeerde verankering, kan uw gehele kluis gestolen worden. Door de zekerheid van een gecertificeerde monteur weet u zeker dat u bij inbraak een veel grotere kans heeft dat de boeven er niet bij kunnen. De waarde die uw verzekeraar wilt verzekeren ligt daarom ook vaak hoger bij een gecertificeerde installatie of uw premie ligt een stuk lager.
  3. U heeft zekerheid dat het echt goed geïnstalleerd is. Het is heel belangrijk om niet zomaar uw kluis bevestigd te hebben, maar totaal op maat voor de omgeving van uw kluis. De gecertificeerde kluisinstallateurs zijn op de hoogte van de juiste normering (NEN-EN 1143-1) om dit voor u heel precies te installeren.
  4. De ruimte waar de kluis in geïnstalleerd wordt is ook echt geschikt voor uw kluis. Iedere ruimte is uniek en iedere kluis heeft zijn manier waarop hij het beste bevestigd kan worden. Zo moet de ene verankerd worden aan de grond en de andere ook aan de muur. De gecertificeerde monteurs bepalen bij u op locatie de juiste manier en adviseren indien nodig een andere locatie voor uw kluis.
  5. U heeft de zekerheid dat de monteur die bij u komt geregistreerd is bij Exapol. Hierdoor weet u zeker dat u een goed opgeleide monteur bij u thuis of op de zaak ontvangt. Deze monteur heeft recentelijk zijn extra certificering ontvangen en is volledig op de hoogte van de juiste installatie van de meest moderne kluizen. Iedere 2 jaar moet hij zijn registratie verlengen en zo houdt hij zijn kennis van de nieuwe producten en technieken bij.

Gecertificeerd verankeren is vanaf voorjaar 2022 mogelijk.

Direct als deze nieuwe manier van certificeren start, gaan wij de Rollema monteurs opleiden. Monteurs worden namelijk persoonlijk gecertificeerd en kunnen dan uw installatie tot in de puntjes uitwerken en een certificaat voor u aanvragen. Dit houdt onder meer in dat de belastbaarheid van de ankers wordt getest en gemeten op de locatie van de kluis. Deze test en meting wordt geregistreerd op het testrapport. Onze Field Engineers worden dus ook allemaal zodra het mogelijk is opgeleid tot Erkend Verankeraar en kunnen voor u bepalen of de verankering voldoet aan de normen zoals die zijn opgesteld door de VGW, de Vereniging Geld en Waardenberging. Geef daarom dus ook vooraf aan of u gewone of gecertificeerde verankering wenst. Beide blijft de komende periode gewoon beschikbaar.

Kluis verankeren

Professioneel verankeren

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.